tandarts Grimbergen
tandarts Grimbergen
tandarts Grimbergen

Het goed onderhouden en verzorgen van je gebit en tandvlees is heel belangrijk. De tandplaque (dit is een slijmlaagje op je tanden waarin zich bacteriën nestelen) dient altijd na elke maaltijd verwijderd te worden d.m.v. tandenpoetsen. De tandplaque zit vol bacteriën die schade kunnen toebrengen aan het tandglazuur en tandvlees. Bij het glazuur begint het met ontkalkingen en vervolgens in een verder stadium kunnen gaatjes ontstaan.
Gezond tandvlees is roze van kleur en zit strak om de tanden en kiezen. Vaak zie je juist bij ontstoken tandvlees dat het gezwollen en rood van kleur is, daarnaast gaat het bij het poetsen bloeden. Het bloeden van het tandvlees geeft aan dat er nog steeds een ontsteking aanwezig is. Deze kun je niet anders tegengaan dan door goed en grondig te poetsen.

Het spreekt voor zich dat het noodzakelijk is bij het dragen van een apparaat, dat je veel aandacht geeft aan het goed onderhouden van je gebit en apparaat. Bij een orthodontisch apparaat is het namelijk nog moeilijker om alle tandplaque te verwijderen. Bij de maandelijkse controles zal dit worden nagekeken. Indien nodig geven we een plaqueverklikker mee, dit is een hulpmiddel om je te leren al de plaque van je tanden te verwijderen.

poetsen_01   poetsen_02

poetsen_03   poetsen_04

poetsen_06